I 2017 blev der solgt 20 tons gift mod ukrudt og skadedyr til brug i de danske haver. Med initiativet ’Giftfri Have’ vil vi hjælpe haveejere med at droppe giften i deres have. Det gælder uanset, om man har en parcelhushave, en kolonihave, en have ved sommerhuset på landet eller en gårdhave i byen. For gift er skadeligt for vores grundvand, miljø, dyr og sundhed uanset, hvor det bruges.

Du kan også opfordre din kommune, boligforening eller en lokal virksomhed til at springe med på bølgen - alle kan blive giftfri og være med til at skåne natur og grundvand.

Vores mål

Vores mål var oprindeligt, at vi i 2020 har registreret 100.000 giftfrie haver i Danmark eller 5.700 hektar. Hvis en have i gennemsnit er på 570 m2, så svarer det til, at vi sammen kan sikre et sprøjtefrit areal på 10 m2 for hver dansker.

Pr. 2. november 2020 er der tilmeldt over 22.000 haver og 27831.8 hektar.

Det oprindelige mål er i høj grad nået når det kommer til areal - nu vil vi blot gerne ud til endnu flere - og desuden hjælpe haveejerne med at få mere natur ind i haven!

Drop giften i haven

Og vær med til at spare grundvand, natur og dig selv for påvirkning fra sprøjtegift. Det er gratis og du får:

  • vores havehæfte fyldt med konkrete råd om, hvordan du passer og plejer din have uden gift
  • nyhedsbrev, som giver dig tips og tricks til, hvordan du tackler sæsonens haveglæder og -udfordringer
  • et mærke til postkassen, hvis du vil vise andre, at din have er giftfri

Kom på kursus

Sammen med Praktisk Økologi arrangerer vi nu havementor-kurser over hele landet.
Kurset er for dig der er med i Giftfri Have og gerne vil lære videre til andre. Samtidig skal du have lyst til at holde to arrangementer, blandt andet Åben Havelåge i 2021.
Kurset lever selvfølgelig op til retningslinjer i forhold til forsamlingsforbud mv.
Læs mere om kurset og tilmeld dig her